Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Helgsegling 25-29 maj 2022

  • Helgsegling 25-29 maj 2022 |
    Häng med på en segling med Shamrock

Detta är en privat helgsegling. Endast inbjudna får boka in sig. Samordnande person är: Björn Strander.

Välkommen med på en skärgårdssegling med Shamrock! Testa på att segla skuta under en helg! Vi startar seglingen på Skeppsholmen och tar oss ut ur Stockholms inlopp för att sedan segla runt på skärgårdens fjärdar. Själva resan är vårt mål och vi försöker segla så mycket som möjligt innan vi för kvällen ankrar i någon vik där vi är skyddade för väder och vind. Ombord äter vi nere i stora rummet och måltiderna ingår i priset.

Under seglingarna är alla med och hjälper efter egen förmåga till och tanken är att alla ska få lära sig att segla skuta. Vi inkvarteras ombord på Shamrock i Stora Rummet (16 kojplatser), i Skansen (8 kojplatser) och i båshytten (2 kojplatser). Blir ni fler än 26 personer kan dessa ligga på en madrass på durken (golvet). Det finns två toaletter och tvättställ på Shamrock, men däremot ingen dusch. På kvällarna eller morgnarna när vi ligger ankrade eller förtöjda finns det dock möjlighet att bada och tvätta sig i havet.


Praktisk information

Tider: Avgång Skeppsholmen onsdag klockan 19.00 (samling 18.30). Hemkomst söndag 16.00
Mat: Lunch, middag och frukost ingår i priset. På onsdagsskvällen serveras en enklare middag. Glöm ej att ange vid bokningen om du har specialkost.
Åldrar: Alla åldrar är välkomna. Barn, ungdomar (till och med 20 år) seglar för rabatterat pris.
Studiecirkel: Utbildningen ombord sker som studiecirkel i samverkan med NBV
Utrustningslista: Här hittar du en utrustningslista.
Drogfri verksamhet: Alla våra seglingar är drogfria. Detta innebär att alkohol lämnas hemma samt att rökning ej sker ombord (kan ske i land för de över 18 år).

Särskilda bokningsvillkor: 1 februari 2022 gäller som avstämningsdatum för denna helgsegling. Har ni inte nått upp till 24 deltagare får ni välja mellan att ställa in seglingen (kostnadsfritt) eller om ni vill betala för tomma platser upp till 24 deltagare (1.850 kr/plats). Bokar det in sig fler deltagare efter detta datum utgår ingen kostnad för dessa tomma platser. För inbokade deltagare gäller ingen avbokningsrätt efter avstämningsdatumet, det går dock bra att byta namn på personer som följer med.


Boka helgsegling 25-29 maj

Detta är en privat helgsegling. Endast inbjudna får boka in sig. Samordnande person är: Björn Strander.

Försäljningen är stängd eftersom evenemanget har passerat.