Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.
Helgkurs i järnsmide

Helgkurs i järnsmide

Lär dig grunderna eller fördjupa dig i smide under en helgkurs.

Läs mer »

VHF-certifikat

[slideshow_deploy id=’442′]

Utbildning i VHF/SRC för våra ledare och SCHOLARE-ledare. Kursen behandlar bla nödtrafik, GMDSS-systemets delar, lämplig antennplacering samt hur du gör ett enkelt VHF-anrop.

Varför ska du ha ett VHF-certifikat?
1. Du får prata i VHF:en med andra fartyg. (Det får du göra redan idag, men det måste ske under uppsikt av någon som har intyget)
2. Om du ska bli skeppare på kollobåtarna är VHF-certifikatet en del i klass VIII:an (den utbildning du måste ha för att få köra skeppare).
3. Om du ska bli styrman på Shamrock behöver du också klass VIII:an för att få ut en TF-styrmanbehörighet.


Praktisk information

Tid: söndag 24 november 10-17.
Tid för examination: Ej bestämt
Lunch: Ta med matlåda.
Pris för kursen: 0 kr för våra ledare eller de som planerar att segla ledare hos oss.
0 kr för SCHOLARE-deltagare.
450 kr för övriga.

Pris för examination: 450 kr (+50 kr för blå intygsbok om du inte har en sedan tidigare)
Kursbok: Vill du köpa kursbok så kostar den 160 kr (kostar ej för våra ledare).
Lärare: Vera Klavdianou, 070-790 09 27.

Har du frågor går det bra att ringa Jakob på 08-684 252 01 eller maila jakob.naredi@skeppsholmsgarden.se.


Boka

Försäljningen är stängd eftersom evenemanget har passerat.

Examen

27 november på kvällen. Anmäl dig här! Innan tentan ska du ha gjort ett praktiskt prov här (inskrivningskod = VHF). Övningsuppgifter till det praktiska provet hittar du här. Det går alltid att boka annan tid av en av NFBs förhörsförrättare. Priset för provet är 450 kr och ingår ej i kursavgiften.Till detta kommer 50 kr för intygsbok om du inte har en sedan tidigare.

Kortfattad användarbeskrivning av VHF-simulatorn:

Uppgifterna bygger på ett fiktivt scenario och är konstruerade som en interaktiv dialog med en virtuell kustradiostation. All taltrafik skrivs i textfältet under VHF-simulatorn som visas när du trycker på PUSH TO TALK. Kontroll för bedömning av svar har lagts in på menyval och enklare uppgifter, kontroll på enklare ord som exempelvis MAYDAY, anropssignal och MMSI-nummer.

simulator

För att sända DISTRESS: Håll ner DISTRESS-knappen 5 sekunder eller klicka för att komma till undermenyn. Observera att du måste hålla knappen helt intryckt tills det framgår i textfältet under simulatorn att «DISTRESS är sänt».

För att sända rutin-DSC till annat fartyg eller kustradiostation: Välj CALL, välj INDIVIDUAL CALL, välj ROUTINE och skriv in MMSI-nummer. Om du sänder DSC till kustradiostation ska du inte lägga in trafikkanal. Om du däremot sänder DSC till annat fartyg måste du lägga in trafikkanal. Fält, för att lägga in trafikkanal, visas när du har skrivit in MMSI-nummer och trycker ner muspekaren i det beige fältet. För att sända DSC måste du trycka «OK».

För att sända DSC (Routine, Safety och Urgency) till alla fartyg: Välj CALL, välj ALL SHIPS CALL, välj en av följande funktioner ROUTINE, SAFETY eller URGENCY, välj trafikkanal. Tryck «OK» för att sända DSC.

Du kan välja radiokanaler genom att använda CH+ eller CH-.

För att «prata» måste du trycka «PUSH TO TALK» och skriva det du vill säga i textfältet under VHF-simulatorn.

Nödproceduren visas genom att trycka på länken «Visa nödprocedur» under textfältet.