Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Kvällskurs i vardagssnickeri

  • Kvällskurs i vardagssnickeri | Snickerikurser

Under tio kvällar träffas du, de andra kursdeltagarna och kursläraren i snickeriet. I början av kursen går ni igenom säkerhet och era respektive projekt. Projekten kan vara alltifrån ett skrin, ett par pallar till ett bord. Du bestämmer själv, men diskutera gärna med kursläraren innan kursstart för att se så att det är genomförbart och så att du köper rätt material. Under kurskvällarna jobbar du sedan med ditt projekt samtidigt som kursläraren, och de andra deltagarna för den delen, kan lära dig nya verktyg och arbetsmetoder. I snickeriet har vi såväl handverktyg som maskiner. Alla ligger på olika nivåer och vissa är helt nya på att jobba med trä medan andra gått kursen flera gånger. Tack vare detta passar kursen som studiecirkel där vi hjälps åt och lär av varandra.


Tider och bra att veta

Antal tillfällen: 10
Tid: 18-21
Ta med: Oömma kläder, penna och papper.
Ålder: Från 18 år
Material: Under första kurstillfället diskuterar du materialval med läraren samt går igenom säkerhet och maskiner. Till tillfälle två köper du med material, det är först då du börjar snickra. Från och med hösten 2023 har vi ett begränsat sortiment att köpa på plats i snickeriet, betalning med Swish. Vill du köpa själv så kolla gärna vår lista över bra inköpsställen. Materialet ingår inte i kursavgiften. Observera att MDF inte är tillåtet hos oss då dess damm är skadligt för kroppen. Vi har kurser fyra kvällar i veckan och begränsat med plats att förvara påbörjade projekt på. Tänk på att projektet du tar dig an inte tar allt för stor plats.
Kursform: Studiecirkel i samverkan med NBV

Kustskeppare med båtpraktik | Navigationskurser

Ledare
Måndagar: Ej klart, se på denna sida innan kursstart.
Tisdagar: Ej klart, se på denna sida innan kursstart.
Onsdagar: Ej klart, se på denna sida innan kursstart.
Torsdagar: Peter Löfmark – 073 – 743 89 11
Fredagar: Lev Litvinov – 079-334 13 14


Kurser höstterminen 2024

Information Pris Antal
Måndagar start 19/8 3.600,00kr SEK   Slutsåld
Tisdagar start 20/8 3.600,00kr SEK   Slutsåld
Onsdagar start 21/8 3.600,00kr SEK   Slutsåld
Torsdagar start 22/8 3.600,00kr SEK   Slutsåld
Fredagar start 30/8 3.600,00kr SEK  

Slutsålt? Prova vår helgkurs i snickeri. Läs mer här!


Presentkort

Ett presentkort till en kurs i vardagssnickeri är en uppskattad och annorlunda present.

Instruktioner för köp
Använd vår mall eller tillverka ett presentkort själv att ge bort. Köp och betala med kort direkt på denna sida. Direkt efter köpet får du ett bekräftelsemail. Inom en vecka får du sedan en presentkortskod skickad till dig som du ger mottagaren. Bokning görs normalt på hemsidan och presentkortskoden anges vid betalning. Läs mer om presentkort.

Presentkort: Snickerikurs

Pris: 3600 kr
Antal kurstillfällen att välja på: 3-4 kurser per termin
Giltighetstid: 3 år

Köp av presentkort


Intresseanmälan

Passar inte datumen? Gör gärna intresseanmälan nedan.

 

Vad tycker våra tidigare kursdeltagare?

Genomsnitt 5,0 av 5 baserat på 6 recensioner.

Kul, kreativ, kunskapshöjande kurs!

2024-07-05

Jätterolig kurs och peppande kursledare Peter. Jag blev tryggare med att använda de olika verktygen och maskinerna, och detta var min målsättning med kursen.

Lisa

Rekommenderas

2020-12-02

Jag har gått kursen i några år och har mött flera handledare. Enbart positiva erfarenheter, ett andningshål i tillvaron!

Göran

Mina mysigaste onsdagskvällar någonsin

2020-04-18

Snickerikursen är så otroligt mysig och trevligt. Roligt att få tillbringa tid i ett så fint snickeri med positiv och hjälpsam lärare och trevliga kursdeltagare att prata med under fikapausen. Så kul!

Evelina

Mycket trevlig snickerikurs

2020-04-15

Det var en mycket trevlig kurs. Både kursledare, Peter, och övriga deltagare var oerhört trevliga. Förutom att ha lärt mig en del har jag upplevt mycket fina fikastunder med andra kursdeltagare och kursledare.

Roberto

Självständigt arbete med kompetent vägledning

2019-11-10

Den här kursen har varit precis det jag sökte! Målet är inte att alla ska lära sig att smälla ihop en fågelholk, utan deltagaren bestämmer själv. Kursledaren fungerar som en vägledning och kunskapskälla, och ett stöd när man behöver det (och det gör man ganska ofta). Jag föredrar detta upplägg framför mer typisk undervisning. Calle är en jättebra kursledare; han skapar ett öppet och avspänt klimat och är verkligen kompetent.

Annahita

Vad tyckte du om kursen?

Har du gått vår snickerikurs? Lämna gärna en recension, tänk på att det du skriver blir offentligt här på hemsidan. Kontakta oss om du har något av privat karaktär du vill förmedla.