Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.
Helgkurs i järnsmide

Helgkurs i järnsmide

Lär dig grunderna eller fördjupa dig i smide under en helgkurs.

Läs mer »

Scoutsegling

Varje år har vi scoutkårer som seglar med Shamrock, Lina och Lova som ett scoutläger. Dagarna spenderar vi med att segla runt på skärgårdens fjärdar. Då är alla välkomna med att hjälpa till efter egen förmåga och tanken är att alla ska få lära sig segla skuta. På kvällarna finns det tid för olika aktiviteter som ni som scoutkår själva hittar på. Det kan vara lägerbål, tipsrundor eller tävlingar.

Eftersom vi kommer att bo många på en liten yta gäller det att ta hänsyn till varandra. Vi plockar undan efter oss, håller koll på våra egna grejer och hjälper till med de dagliga sysslorna ombord. Alla kommer att få pröva på att diska, hjälpa till med maten och jobba med seglen uppe på däck.

Ombord på Shamrock finns det 26 kojplatser för er. 16 i det stora rummet, 8 i skansen och 2 i båshytten.  Åtta extraplatser går att ordna om liggunderlag tas med. Ombord på Lova finns det 10 platser och på Lina 11. Vi tillhandahåller filtar, men rekommenderar att man tar med sovsäck, lakan och en egen kudde med örngott.

Möjligheten att ladda privat elektronik är väldigt begränsad när vi är ute och seglar. Mobiltelefonerna får därför väldigt gärna lämnas hemma.

Vi rekommenderar att ni är ute och seglar i minst två dagar (en natt). Detta för att vi ska hinna få ett pedagogiskt upplägg på seglingen och få prova allt ett par gånger.


Bra att veta

Antal platser: 34  varav minst två ska vara vuxna.

Tid på året: Det är möjligt att boka Shamrock för klassresor från april till september förutom på sommarlovet.

Bokning och mer information: Kontakta oss för frågor, datum och priser.