Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Sommarkurs: Snickra till din båt

  • Sommarkurs: Snickra till din båt | Snickerikurser

Välkommen till Skeppsholmsgården under en vecka i sommar och snickra på ett projekt till din båt. Det kan vara ett sittbrunnsbord, en knap, en gallerdurk, en hylla, en rorkult eller en flaggstång. Du har också möjlighet att ta med dig din båt till Skeppsholmen och förtöja den här under kursen. Då kan du ta dig an ett projekt ombord, tex flytta ett skott, bygga om i byssan eller snickra en ny koj (observera att det inte får vara ett projekt som innefattar ändringar i skrovet).

Under början av kursen går ni igenom säkerhet och får en övergripande bild över de olika verktygen och maskinerna i snickeriet. Alla har olika erfarenhet och projekt, vi hjälps åt och lär av varandra.

Observera att du under kursen inte får utföra några jobb på skrovet eller som på annat sätt gör att båten inte går att flytta. Detta är således inte en “renovera min träbåt”-kurs. Allt arbete utförs av dig, ibland tillsammans med lärare, och du bär all risk för ev. skador som uppstår ombord på din båt.


Tider och bra att veta

Antal tillfällen: 5 dagar
Tid: 9-17
Kurslärare Lev Litvinov – 079-334 13 14
Ta med: Oömma kläder, penna och papper.
Ålder: Från 18 år
Material: Det går bra att ringa läraren och diskutera material inför kursen, alternativt tar ni det under första kursdagen. Vi har ett begränsat sortiment att köpa på plats i snickeriet, betalning med Swish. Vill du köpa själv så kolla gärna vår lista över bra inköpsställen. Materialet ingår inte i kursavgiften. Observera att MDF inte är tillåtet hos oss då dess damm är skadligt för kroppen.
Kursform: Studiecirkel i samverkan med NBV

Kustskeppare med båtpraktik | Navigationskurser

Ta med sig en egen båt

Det går bra att hyra gästplats på våra bryggor under kursen. Du får då tillgång till el, vatten, toalett och dusch. Vi har lite olika platser där vi kan förtöja och försöker fördela ut dessa efter bästa sätt. Om du har höga fribord kommer du att få ligga på vår höga kaj och om du har låga får du ligga på våra flytbryggor. Vi försöker att tänka till kring detta redan vid bokning och vi kan komma att kontakta dig för diskussion. Vid båtlängder över 12 meter (40 fot) eller onormal elförbrukning kan vi bli tvungna att ta ut en extra hamnavgift.

Det går bra att anlända redan söndag kväll, men då finns ingen hamnkapten på plats. Ni får lösa båtplacering efter bästa förmåga (el, vatten och toa först måndag morgon). Fördelning av platser och ev. flytt av båtar sker annars kl. 8.00 på måndagen. Det går sedan bra att ligga kvar till lördag förmiddag.

Observera att snickeriet är stängt mellan kl. 17-09. Det går då inte att använda maskiner eller verktyg därifrån.

Krav för att få förtöja hos oss är: att båten är försäkrad och att båten kan gå för egen maskin.


Kurstillfällen sommaren 2024

Information Pris Antal
Snickra till din båt: 1-5 juli (inkl. båtplats) 5.500,00kr SEK  
Snickra till din båt: 1-5 juli 3.800,00kr SEK