Kvällskurs i smide

Rated 5 out of 5
  • Kvällskurs i smide | Smideskurser

Under åtta kvällar träffas du, de andra kursdeltagarna och en lärare i smedjan. Här varvas praktisk teori med järnsmide i smedjan. Under kursen går ni igenom säkerhet, verktyg, material och smidestekniker. I början av kursen blir uppgiften att tillverka ett par olika saker (kan vara krok, spik m.m.) och för att göra dessa behöver du lära dig grunderna i smide. Du får lära dig vilka verktyg och don som används samt hur du sköter om dessa. När du känner dig bekväm med grunderna får du fortsätta med egna projekt som du bestämmer tillsammans med din lärare. Det kan vara allt från ljusstakar till kökskrokar eller något du behöver hemma. Du kan välja projekt för att utvecklas inom något du redan gjort eller för att lära dig något helt nytt område. Till exempel ingår järnsmide i kursens grundmoment medan stålsmide kan vara en fördjupning. Under kursens gång får du även lära dig om härdning, anlöpning, filning och traditionell ytbehandling. Du får också ta del av terminologin och lär dig vad ässjan, glödrakan och nageljärnet är.


Tider och bra att veta

Antal tillfällen: 8
Tid: 18-21
Ta med: Oömma kläder, arbetshandskar och om du har, även hörselskydd, skyddsglasögon samt penna och papper. (Hörselskydd och skyddsglasögon finns i varierande kvalité, ta med egna om du har bra och som du gillar).
Ingår: Material, kol och kaffe/te.
Ålder: Från 15 år (under 15 år? Vänligen kontakta oss.)
Studielitteratur: Vi rekommenderar ”Nya järnsmidesboken” som studielitteratur att bläddra i mellan kurstillfällena. Vid kursbokning har du möjlighet att beställa ett exemplar som du får vid första kurstillfället. Priset är 300 kr.
Kursform: Studiecirkel i samverkan med NBV.

Kustskeppare med båtpraktik | Navigationskurser

Ledare
Måndagar: Thomas Cederroth
Onsdagar: Peter Westerlund
Torsdagar: Jonas Hubner (& ev. Hardy Hedskog)


Kurser hösten 2022

Läs mer om bokningsvillkoren

Information Pris Antal
Måndagar start 24/1 3.600,00kr (SEK)  
Onsdagar start 26/1 3.600,00kr (SEK)  
Torsdagar start 27/1 3.600,00kr (SEK)   Slutsåld


Presentkort

Ett presentkort till vår smideskurs är en uppskattad och annorlunda present.

Instruktioner för köp
Använd vår mall eller tillverka ett presentkort själv att ge bort. Köp och betala med kort direkt på denna sida. Direkt efter köpet får du ett bekräftelsemail. Inom en vecka får du sedan en presentkortskod skickad till dig som du ger mottagaren. Bokning görs normalt på hemsidan och presentkortskoden anges vid betalning. Läs mer om presentkort.

Presentkort: Smideskurs kvällar
Pris:
3600 kr
Smidesbok: Om du vill kan du köpa till en smidesbok (hämtas på Skeppsholmsgården). Perfekt att överlämna tillsammans med presentkortet!
Antal kurstillfällen att välja på: 3 kurser per termin
Giltighetstid: 3 år

Köp av presentkort


Intresseanmälan

Hittar du inga bra lediga datum? Gör gärna en intresseanmälan nedan så får du information om när det släpps nya.


Vad tycker våra tidigare kursdeltagare?

Genomsnitt 5 av 5 baserat på 4 recensioner.

Fantastisk kurs!

Rated 5 out of 5
2020-11-06

Väldigt kunniga lärare som är trevliga och pedagogiska.

Adam

Hur kul som helst

Rated 5 out of 5
2020-06-18

Jättebra kurs! Kunnig, kompetent lärare. Kan verkligen rekommendera denna kurs!

Erik

Frihet och inspiration under entusiastisk ledning

Rated 5 out of 5
2020-06-18

God anpassning till var och ens bakgrundsjunskaper.

Erik

Ja!! Gå den!

Rated 5 out of 5
2019-11-09

Hade lite förkunskaper i bagaget, så var osäker om jag hamnat rätt. Ingen fara, det var helt rätt! Mycket kunniga lärare, villiga att lära ut, lät mig göra det jag ville, svarade på alla frågor, gav goda råd och hjälp när det behövdes. Allt material du behöver finns där. Älskade kvällarna i smedjan!

Håkan

Vad tyckte du om kursen?

Har du gått vår kvällskurs i smide? Lämna gärna en recension, tänk på att det du skriver blir offentligt här på hemsidan. Kontakta oss om du har något av privat karaktär du vill förmedla.