Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Fortsättningskurs i järnsmide

  • Fortsättningskurs i järnsmide | Järnsmideskurser

Under en fortsättningskurs i smide fördjupar du din smideskunskap inom det område du är intresserad av.

Under kurshelgen varvas teoretiska kunskaper med praktiskt arbete i smedjan. Du får lära dig teoretiskt om vällning samt olika stål- och kolsorter. Beroende på intresse från dig och övriga i gruppen får du även lära dig mer om fjäderhammarsmide, kapningar m.m.

Under helgen är tanken att du fördjupar dig inom ett område du själv är intresserad av. Här jobbar vi med järn eller helstål. Det kan vara att du vill lära dig göra knivblad, stämjärn, hammare, smidestänger eller något annat verktyg. Det kan också vara en smidesteknik du vill förfina. Andra projekt kan vara att formge och smida bruksföremål, trädgårdsverktyg, inredningsdetaljer m.m. För dig som köpte Nya järnsmidesboken till grundkursen så finns det lite förslag där. Under kursdagarna har du sedan gott om tid att arbeta praktiskt med ditt projekt. Du har möjlighet att göra övningar för smide med fjäderhammare (ska också önskas i förväg).

Thomas som håller i kursen jobbar till vardags med traditionssmide. Han vill att du kommer med egna önskemål om vad du ska göra för projekt. Du anger detta vid anmälan eller senast en vecka innan (för att vi ska hinna förbereda bl.a. material). Vill du ha hjälp med idéer så hör av dig till Thomas i god tid före kursen.


Tider och bra att veta

Tid: lör-sön. kl. 10.00 – ca 17.00. Paus för lunch mitt på dagen.
Ingår: Material, kol och kaffe/te.
Ta med: Oömma kläder, arbetshandskar, hörselskydd, skyddsglasögon samt penna och papper.
Smidesbok: Om du vill kan du köpa till en smidesbok (hämtas på Skeppsholmsgården). Perfekt att överlämna tillsammans med presentkort om man köpt det!
Förberedelse: Inför kursen måste du funderat ut vad du vill fördjupa dig inom. Ta kontakt med Thomas (tcsmide@gmail.com) och bifoga en skiss eller bild på det du tänkt dig (med mått). Detta för att se att projektet känns rimligt och för att säkerställa att det finns material.
Lärare: Thomas Cederroth, 070-990 52 36, tcsmide@gmail.com


Kurstillfälle vår 2024

Information Pris Antal
Fortsättningskurs i smide 4-5 maj 3.800,00kr SEK  


Presentkort

Ett presentkort till en helgkurs i smide är en uppskattad och annorlunda present.

Instruktioner för köp
Använd vår mall eller tillverka ett presentkort själv att ge bort. Köp och betala med kort direkt på denna sida. Direkt efter köpet får du ett bekräftelsemail. Inom en vecka får du sedan en presentkortskod skickad till dig som du ger mottagaren. Bokning görs normalt på hemsidan och presentkortskoden anges vid betalning. Läs mer om presentkort.

Presentkort: Helgkurs i smide (gäller för både grund eller fortsättningskurs)
Pris:
3800 kr
Antal kurstillfällen att välja på: 2-3 grundkurser och 1 fortsättningskurs per termin
Giltighetstid: 3 år

Köp av presentkort


Intresseanmälan

Passar inte datumen? Gör gärna en intresseanmälan nedan.


Vad tycker våra tidigare kursdeltagare?

Det har inte skrivits några recensioner än.


Vad tyckte du om kursen?

Har du gått vår fortsättningskurs i smide? Lämna gärna en recension, tänk på att det du skriver blir offentligt här på hemsidan. Kontakta oss om du har något av privat karaktär du vill förmedla.