Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Klassresa

  • Klassresa | Hyra fartyg
    Häng med på en klassresa med Shamrock

Klassresor är vår benämning för de seglingar vi gör för skolklasser utanför skoltid och som arrangeras av föräldrar och/eller elever. Vill ni istället göra en segling på skoltid får ni gärna läsa mer om våra skolresor.

Om ni bokar in er klassresa ombord på skolfartyget Shamrock lovar vi er ett riktigt äventyr! Det är en optimal plattform för att öka sammanhållningen i klassen på ett spännande och framförallt roligt sätt. Ni kommer att få lära att sätta segel och uppleva hur det är när 160 ton båt förflyttas framåt med bara vindens hjälp. Dessutom får de som vill prova på att styra, klättra upp i masten eller chilla i hajnätet ett par meter ovanför vattenytan. När vi inte seglar lägger vi till vid en spännande ö eller ankrar i någon vik. Tillsammans kan vi hitta på aktiviteter som passar gruppen och vädret.  Kanske kör vi igång en lek, badar, ror med skeppsbåten eller ser en film på kvällen. Våra seglingsinstruktörer ombord finns där för att göra er klassresa så rolig som möjlig.

Eftersom vi kommer att bo många på en liten yta gäller det att vi tar hänsyn till varandra. Vi plockar undan efter oss, håller koll på våra egna grejer och hjälper till med de dagliga sysslorna ombord. Alla kommer att få hjälpa till med att diska, laga mat och städa efter att bestämt schema. Om alla hjälps åt är det inte så farligt. Maten planerar ni själva eller tar hjälp av oss med. Vi har färdiga menyer som de flesta brukar uppskatta.

Möjligheten att ladda privat elektronik är väldigt begränsad när vi är ute och seglar. Mobiltelefonerna får därför väldigt gärna lämnas hemma.

Det roligaste är att vara ute och segla två dygn. Då hinner vi hitta på flera olika aktiviteter och ni får prova på att sätta segel flera gånger. Men självklart fixar vi en klassresa på ett dygn om ni hellre vill det.


Bra att veta

Antal platser: 34  varav minst två ska vara vuxna.

Tid på året: Det är möjligt att boka Shamrock för klassresor från april till september förutom på sommarlovet.

Pris:

Priserna är inkl. moms och vid minst 25 betalande deltagare. Föräldrar/lärare åker gratis (ev. mat tillkommer).

Grundpris alternativ 1 är 1.295 kr/person. Då ingår två dagars segling och en natt ombord (samling 9.00 dag 1 hemkomst 16.00 dag 2).

Grundpris alternativ 2 är 1.895 kr/person och lämpar sig bra för helger. Då ingår två kvällar, två dagars segling samt två nätter ombord (samling 17.00 dag 1 hemkomst 16.00 dag 3).

Extra dygn går att lägga till för 890 kr/person. Om ni vill att vi planerar och handlar mat (deltagarna är fortfarande med och lagar) tillkommer 300 kr/person för alternativ 1, 400 kr/person för alternativ 2 samt 200 kr/person per extra dygn.

Bokning och mer information: Kontakta oss för frågor och datum.