Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Järnsmide för barn och ungdomar

Denna smideskurs är för dig som vill smida men är lite för ung för att gå någon av våra andra kurser. Under en dag får du och fyra andra vara i smedjan och tillsammans med läraren prova att smida egna småprojekt. Kanske blir det en krok eller en kapsylöppnare? Kursen innefattar lite teori men det största fokuset ligger på arbetet i smedjan.

För att anmäla sig till denna kurs är det viktigt att det finns ett intresse från deltagaren att prova på smide. Det är också bra att vara förberedd på att det är tungt att i ung ålder slå med en smideshammare en hel dag. Normalt rekommenderas smide från 16 år då det är först då som kroppen orkar med det tunga jobbet. Det är också viktigt att få en lugn stämning i smedjan, järnen är varma och det får inte ske att några olyckor. Vi har endast en lärare och det är viktigt att ungdomarna kan lyssna till och följa instruktioner. Vi rekommenderar inte denna kurs till ungdomar som har resurs i skolan då vi inte har möjlighet att ge extra stöd under kurstillfället. I denna kurs försöker vi att använda lite lättare verktyg och samtidigt som vi har färre deltagare än normalt.


Tider och bra att veta

Ålder: 10-16 år
Tid:
10 – ca 16 (inkl. lunchpaus)
Pris: 1.450 kr

Ta med: Oömma kläder, arbetshandskar, hörselskydd, skyddsglasögon och matsäck (micro finns).

Lärare: Felix Pettersson ( 070-931 42 11 )


Kurstillfälle 2024

Försäljningen är stängd eftersom evenemanget har passerat.


Presentkort

Ett presentkort till en kurs i vardagssnickeri är en uppskattad och annorlunda present.

Instruktioner för köp
Tillverka ett presentkort själv att ge bort. Köp och betala med kort direkt på denna sida. Direkt efter köpet får du ett bekräftelsemail. Inom en vecka får du sedan en presentkortskod skickad till dig som du ger mottagaren. Bokning görs normalt på hemsidan och presentkortskoden anges vid betalning. Läs mer om presentkort.

Presentkort: Smide för barn och ungdomar

Pris: 1450 kr
Antal kurstillfällen att välja på: ca 2 kurser per termin
Giltighetstid: 3 år

Köp av presentkort


Intresseanmälan

Till denna kurs gör du en intresseanmälan. När vi fått tillräckligt många intresserade så kommer vi att maila ut förslag på datum.

    Övrigt:


    Vad tycker våra tidigare kursdeltagare?

    Det har inte skrivits några recensioner än.


    Vad tyckte du om kursen?

    Har du gått vår smideskurs för barn och ungdomar? Lämna gärna en recension, tänk på att det du skriver blir offentligt här på hemsidan. Kontakta oss om du har något av privat karaktär du vill förmedla.