Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.
Helgkurs i järnsmide

Helgkurs i järnsmide

Lär dig grunderna eller fördjupa dig i smide under en helgkurs.

Läs mer »

Smide för barn och ungdomar

Denna smideskurs är för dig som vill smida men är lite för ung för att gå någon av våra andra kurser. Under en dag får du och fyra andra vara i smedjan och tillsammans med läraren prova att smida egna småprojekt. Kanske blir det en krok eller en kapsylöppnare? Kursen innefattar lite teori men det största fokuset ligger på arbetet i smedjan.

För att anmäla sig till denna kurs är det viktigt att det finns ett intresse från deltagaren att prova på smide. Det är också bra att vara förberedd på att det är tungt att i ung ålder slå med en smideshammare en hel dag. Normalt rekommenderas smide från 16 år då det är först då som kroppen orkar med det tunga jobbet. Det är också viktigt att få en lugn stämning i smedjan, järnen är varma och det får inte ske att några olyckor. I denna kurs försöker vi därför att använda lite lättare verktyg och samtidigt som vi har färre deltagare än normalt.


Tider och bra att veta

Ålder: 10-16 år
Tid:
10 – ca 16 (inkl. lunchpaus)
Pris: 1.450 kr

Ta med: Oömma kläder, arbetshandskar, hörselskydd, skyddsglasögon och matsäck (micro finns).

Lärare: André – 070-775 61 17


Intresseanmälan

Till denna kurs gör du en intresseanmälan. När vi fått tillräckligt många intresserade så kommer vi att maila ut förslag på datum.

    Övrigt: