Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Om oss

Adress
Slupskjulsvägen 12
111 49 Stockholm

Organisationsnummer
802467-5343

Betalning
Betalning kan ske till något av följande konton. Vänligen märk betalningar med fakturanummer och donationer med “donation”.

Bankgiro: 829-5180
Swish: 123 345 43 78
Plusgiro: Finns ej


Om Skeppsholmsgården

Föreningen Skeppsholmsgården är en hemgård på Skeppsholmen i Stockholm. Oavsett om du är seglare, duktig på hantverk eller känner dig som en nybörjare är du välkommen till oss. Här hjälps vi åt och lär av varandra! Vi bedriver följande verksamheter:

Segling

Vi anordnar seglingar med våra skolfartyg Shamrock, Lina och Lova. På sommarlovet består seglingsprogrammet av kollo (årskurs 5-9) och vår långsegling (15-20 år). Vår och höst har vi öppna kvälls- och helgseglingar där alla oavsett ålder eller förkunskap kan anmäla sig. Vi chartrar också ut fartygen till skolklasser, företag, bröllop m.m.

Sjörelaterade kurser

Vi håller navigations- och motorkurser i våra lokaler och på våra fartyg. Vårt motto är att deltagarna ska lära dig för sjölivet och inte för provet. Vi ser därför till att ha mindre grupper, flera timmar och praktiska moment på alla våra sjörelaterade kurser. Kurslärarna plockar vi från våra befäl på Shamrock.

Hantverkskurser

Våra unika verkstäder på Skeppsholmen passar utmärkt för hantverkskurser. I vårt snickeri ordnar vi snickerikurser på kvällar och helger samt öppet snickeri dagtid. I vår smedja ordnar vi kvälls- och helgkurser i smide. På tisdagskvällar har vi öppen smedja. I vår mekaniska verkstad håller vi svetskurser på helger. I vår bagarstuga har finns en vedeldad bakugn och här ordnas kurser i vedugnsbakning.

Öppen verksamhet

På tisdagskvällar under skolterminerna träffas volontärer i alla åldrar för att hjälpa till med underhållet på våra lokaler och fartyg. Vi startar varje kväll med en tallrik soppa och avslutar med fika eller pingis. Alla är välkomna oavsett erfarenhet.

Lokaler

Vi bedriver för det mesta egen kursverksamhet i våra lokaler men vi hyr även ut våra lokaler och fartyg. Vi vill att Skeppsholmsgården ska fungera som en mötesplats och därför välkomnar vi föreningar, privatpersoner och företag att hyra hos oss. För att hyra en av våra lokaler se här.


Verksamhetsberättelser

För att få en bild över vår verksamhet får du gärna ta del av våra verksamhetsberättelser nedan.


Vårt syfte

På Skeppsholmsgården samlas människor från samhällets olika delar kring sjöliv och hantverk för att lära av varandra och utvecklas tillsammans.


Ändamål

Föreningen har till ändamål:

  • Att främja barn- och ungdomsverksamhet
  • Att bedriva social och kulturell verksamhet
  • Att vända sig till människor av olika ålder från olika arbetsområden och olika bakgrund för att ge möjlighet att mötas som likar och dela med sig åt varandra av sina livserfarenheter.

Dessa ändamål försöker vi uppnå med våra seglingar, våra kurser och vår öppna verksamhet.


Hemgårdar

Skeppsholsmgården är en hemgård. En hemgård är en mötesplats för alla åldrar och bakgrunder där målsättningen är att vi ska lära av varandra.

Övriga hemgårdar i Stockholm