Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Öppen verksamhet

  • Underhåll av Shamrocks block
    Under vinterhalvåret tar vi hand om alla träblock

På tisdagskvällar samlas seglare, föräldrar, nyfikna och andra volontärer i Årboden för en gemensam enklare middag. Därefter hjälps alla, efter förmåga, åt med rustning som behövs på fartyg, verkstäder och hus. Det hela rundas oftast av med fika i Årboden eller pingis på segelloftet.

Det finns en lång tradition i den öppna verksamheten att mötas som likar och dela med sig av sin livserfarenhet. Detta märks inte minst på den blandning av deltagare som närvarar. Många kollobarn och Shamrockelever deltar, men även personer som seglat för länge sedan och några som aldrig satt sin fot till sjöss hittar hit. Alla är välkomna, du med!

Arbetet utformas så att alla ska kunna känna ansvar för målet, alla ska kunna lära sig eller lära ut något och detta samtidigt som vi har kul tillsammans. Oftast kan deltagarna välja mellan ett par stationer men det är helt okej att bara träffa gamla kompisar, ta en kopp kaffe eller ta ett eget initiativ som t.ex. baka en kaka till fikat. Några exempel på arbeten som sker under året är på- och avriggning, slipning och lackning av rundhult, målning och segelöversyn.

Under dagtid i veckorna tar vi emot volontärer som hjälper oss i det dagliga arbetet på gården. Denna öppna verksamhet kräver lite mer av besökaren då handledning inte alltid finns tillgänglig men den tillför samtidigt mycket hjälp och avlastning för den fasta personalen. Läs mer om denna verksamhet här.


Tider och bra att veta

Tänk på: Vi har arbetskläder i de flesta storlekar, men ta klä dig ändå inte i något du är allt för rädd om. Ta med oömma skor, ibland målar vi och då är det skönt att ha något man inte rädd om.
Anmälan: Du behöver inte föranmäla ditt besök.
Tider: Från ca 17.30 till ca 20.30. Det går bra att komma och gå såväl tidigare som senare. Middag serveras 17.30.
Plats: Vi samlas i Årboden 17.30. Här hittar du en vägbeskrivning.
Datum:
 Höstterminen 2023 startar 22 augusti och håller på tom 19 december. Vårterminen 2024 startar den 9 januari och slutar 4 juni. Vi brukar annonsera dagens program på Facebook och inför varje termin i vårt nyhetsbrev. Fyll i din mail nedan så får du information inför varje termin.


Vad tycker våra deltagare?

Det har inte skrivits några recensioner än.


Vad tycker du om vår öppna verksamhet?

Har du deltagit på vår öppna verksamhet? Lämna gärna en recension, tänk på att det du skriver blir offentligt här på hemsidan. Kontakta oss om du har något av privat karaktär du vill förmedla.