Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Privat helgsegling

  • Privat helgsegling | Hyra fartyg
    Häng med på en segling med Shamrock

Endast för privatpersoner eller föreningar som vill ha en helgsegling i privat regi. För företag se information om våra företagsseglingar och för skolklasser se klassresa respektive skolresa. För övriga typer av seglingar (ex. bröllop, fester) kontakta oss.


Om helgsegling i privat regi

Tycker du att konceptet för våra helgseglingar låter spännande men vill åka med enbart vänner? Är ni en båtklubb som vill ha en annorlunda medlemsträff? Eller vill du ta med dig hela släkten ut på sjön under en helg? Då kan detta vara något för er!

Vi sköter hela bokningshanteringen. Ni får tillgång till en egen sida där alla personer/sällskap enkelt bokar de platser de vill ha. Betalning sker med kort, faktura eller Swish. Vid bokning samlar vi även in uppgifter om tex specialkost. När det väl närmar sig segling är alla förberedelser gjorda.

Privat helgsegling | Hyra fartyg
Så här enkelt bokar deltagarna in sig på seglingen.

Konceptet är detsamma som för en vanlig helgsegling vilket innebär att alla hjälps åt med sysslorna ombord. Dvs. vi hjälps åt att sätta segel och segla, vi hjälps åt att laga mat och diska, vi hjälps åt att städa efter frukost och vid slutet av seglingen. De som vill får prova på att styra och de som vågar får klättra upp i masten. Vår instruktörer finns med och visar vad och hur ni ska göra under alla moment ombord. Ni behöver inte kunna segla sedan tidigare. Vi har även med en byssa som har huvudansvaret för matlagningen.

Vi startar på fredag kväll och tar oss ut ett par timmar från Stockholm innan vi ankrar eller förtöjer. Under helgen försöker vi segla så mycket det går innan vi kommer tillbaka till Skeppsholmen runt 16 på söndagen.

Ni bor i stora rummet (16 kojplatser), i skansen (8 kojplatser) samt i båshytten (2 kojplatser). Om ni vill erbjuda plats för ytterligare personer (frivilligt) ligger de på madrass på durken (golvet). Det finns två toaletter och tvättställ på Shamrock, men ingen dusch. På kvällarna eller morgnarna när vi ligger ankrade eller förtöjda finns det dock möjlighet att bada och tvätta sig i havet. Kanske ankrar vi nära en bastu på lördagskvällen?

Det finns ett par skillnader mot en vanlig helgsegling. Dels har ni lite större möjlighet att välja destination eftersom att ni är de enda gästerna. Ni kan även disponera fredags- och lördagskvällen till egna aktiviteter. Tex. om ni som förening vill ha ett årsmöte, föredrag eller dylikt.


Praktisk information

Mat: Lunch, middag och frukost ingår i priset. På fredagskvällen serveras en enklare måltid och på söndagen lunch.
Åldrar: Alla åldrar är välkomna. Barn och ungdomar (till och med 20 år) har rabatt.
Studiecirkel: Den utbildning i skutsegling som sker ombord görs i form av en studiecirkel i samverkan med NBV.
Pris: 2.100 kr/person för vuxna. 1.100 kr för barn och ungdomar (till och med 20 år). Priset gäller för bokningar vid minst 24 personer. För personer som sover på durken (dvs. person nr. 27-32) är priset 1.100 kr/person. Vill ni som förening sponsra deltagarna med en del av avgiften? Inga problem!
Särskilda bokningsvillkor: I samband med bokning av seglingshelg bestäms även ett avstämningsdatum. Vid detta datum går vi igenom bokningsläget. Har ni inte nått upp till 24 deltagare får ni välja mellan att ställa in seglingen (kostnadsfritt) eller om ni vill betala för tomma platser upp till 24 deltagare (1.100 kr/plats). Bokar det in sig fler deltagare efter detta datum utgår ingen kostnad för dessa tomma platser. För inbokade deltagare gäller ingen avbokningsrätt efter avstämningsdatumet, det går dock bra att byta namn på personer som följer med.
Utrustningslista: Här hittar du en utrustningslista.
Drogfri verksamhet: Alla våra seglingar är drogfria. Detta innebär att alkohol lämnas hemma samt att rökning ej sker ombord (kan ske i land för de över 18 år).
Max antal deltagare: 32 st


Låter detta intressant?

Kontakt oss för mer information!