Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.
Helgkurs i järnsmide

Helgkurs i järnsmide

Lär dig grunderna eller fördjupa dig i smide under en helgkurs.

Läs mer »

Scoutsegling på Shamrock

[slideshow_deploy id=’1515′]

Häng med på en scoutsegling ombord på skolfartyget m/s Shamrock. Seglingen vänder sig till dig som är äventyrarscout, utmanarscout eller ledare/förälder. Förutom segling hittar vi på roliga aktiviteter som bad, spel, 5-kamper m.m. Vi provar att ro med skeppsbåten och utforska de öar vi lägger till vid.

Segling
Du blir indelad i en vakt (grupp) som ansvarar för en segelstation ombord. Du får lära dig att hissa, bärga och beslå detta/dessa segel. Det är en magisk känsla när vi stänger av motorn och 160 ton skuta tyst förs fram av vinden. Ombord får du också prova att styra och kolla i sjökortet.

Läger
Vad är ett läger utan myskvällar och sammanhållning? Vi hittar alltid på något roligt när vi inte seglar. Om du vill får du också prova att klättra i riggen, hoppa från peket och bada från båten eller ett par klippor. Vi har ingen dusch ombord utan tvättar oss i havet. Kanske hittar vi en bastu på någon skärgårdsö?

Livet ombord
Shamrock blir vårt nya hem där vi lever och sover. Vi äter gemensamma måltider ombord eller på en klippa i land. Alla hjälps åt att laga mat och diska efter ett bestämt schema. Vi hjälps också åt med morgonstädningen. På Shamrock får alla varsin koj (säng) antingen i stora rummet eller i skansen.


Tider och bra att veta

Datum: 25-28 maj 2017. Ingen segling planerad 2018.
Tid: Samling på torsdag morgon klockan 9.30. Avgång 10.00 och ankomst söndag eftermiddag 16.00.
Förkunskaper: Du behöver inte ha några förkunskaper.
Ålder: Äventyrsscout eller utmanarscout (12-19 år). Du kan också segla med som ledare eller förälder och deltar i så fall som de andra scouterna i alla aktiviteter (vi har ledare ombord som sköter dessa).
Pris: 2.450 kr inklusive mat.
Studiecirkel: Utbildningen ombord sker som studiecirkel i samverkan med NBV.
Elektronisk utrustning: Då besättningen lever tätt tillsammans på ett litet utrymme måste alla lära sig att visa särskild hänsyn till varandra. Mobiltelefoner, datorer och liknande elektronik lämnas helst hemma.


Scoutsegling maj 2018

Ingen scoutsegling är planerad för 2018. Kontakta oss om er scoutkår vill hyra hela fartyget.