Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.
Helgkurs i järnsmide

Helgkurs i järnsmide

Lär dig grunderna eller fördjupa dig i smide under en helgkurs.

Läs mer »

Seglarläger på Shamrock

[slideshow_deploy id=’1515′]

Häng med på ett seglarläger ombord på skolfartyget m/s Shamrock i sommar. Ombord seglar 24 ungdomar mellan 12-18 år tillsammans med våra ledare under en vecka. Segling varvas med sommaraktiviter som bad, fotboll, vattenkrig och skattjakter. Vi provar att ro med skeppsbåten och utforska de öar vi lägger till vid.

Segling
Du blir indelad i en vakt (grupp) som ansvarar för en segelstation ombord. Du får lära dig att hissa, bärga och beslå detta/dessa segel. Det är en magisk känsla när vi stänger av motorn och 160 ton skuta tyst förs fram av vinden. Ombord får du också prova att styra och kolla i sjökortet.

Seglarläger
Vad är en sommar utan bad, spel, fotboll, vattenkrig och spökrundor? Vi hittar alltid på något roligt när vi inte seglar. Du får också prova att klättra i riggen, hoppa från peket och bada från båten eller ett par klippor. Vi har ingen dusch ombord utan tvättar oss i havet. Kanske hittar vi någon bastu på en skärgårdsö?

Livet ombord
Shamrock blir vårt nya hem där vi lever och sover. Vi äter gemensamma måltider ombord eller på en klippa i land. Alla hjälps åt att laga mat och diska efter ett bestämt schema. Vi hjälps också åt med morgonstädningen. På Shamrock får alla varsin koj (säng) antingen i stora rummet eller i skansen.


 

Tider och bra att veta

Datum: Inget seglarläger 2017 (se nedan).
Tid: Exakta tider anslås senare. Avgång på måndag morgon och ankomst söndag eftermiddag.
Förkunskaper: Du behöver inte ha några förkunskaper.
Ålder: 12-18 år
Elektronisk utrustning: Då besättningen lever tätt tillsammans på ett litet utrymme måste alla lära sig att visa särskild hänsyn till varandra. Mobiltelefoner, datorer och liknande elektronik lämnas helst hemma.
Scouter: På denna segling kommer vi att ha en grupp scouter från Sjöscoutkåren St. Görans som deltar. Det finns inget krav på att övriga deltagare måste vara eller bli scouter.

 


 

Seglarläger 2017

Sommaren 2017 kommer vi inte att hålla något seglarläger. Istället kommer Shamrock vara med på två kolloseglingar (10-15 år). Bor du i Stockholms stad ansöker du via dem, bor du utanför kan du kontakta oss för att stå på en reservlista. Är du mellan 15-20 kan du åka med på vår långsegling.