Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Vigsel i smedjan

[slideshow_deploy id=’4023′]
Välkommen på en annorlunda vigsel i vår smedja på Skeppsholmen.

Det finns en skotsk tradition av att gifta sig i smedjor. Gården Gretna Green i Skottland blev på 1700-talet en känd tillflyktsort för engelska par att ingå äktenskap på. I England behövdes tillåtelse från brudens far om hon var yngre än 21, en regel som inte fanns i Skottland. De som inte fick tillåtelse rymde därför iväg till Skottland. Enligt skotsk lag räckte det också med att två personer förkunnade att de ville ingå äktenskap inför ett trovärdigt vittne för att äktenskapet skulle infrias. Smeden i Gretna Green var hade privilegiet att vara ett sådant vittne.

En av våra smideslärare, Hardy Hedskog, är också vigselförrättare. Han kommer till vår smedja lördagen den 20 maj och viger par som vill ha en minnesvärd ceremoni. Vittnen har vi på plats om ni inte vill ta med er egna. Vi räknar med att ca 10 personer får plats i smedjan utöver brudparet.


 

Tider och bra att veta

Tid: Kom ca 15 minuter före utsatt tid och anmäl er i fiket.
Ta med: Ni måste ha med er giltiga ID-handlingar, intyg om hindersprövning, intyg om vigsel (ansök här) och eventuellt vittnen.
Fotograf: Meddela vid bokning om ni är intresserade av en bröllopsfotograf så återkommer vi med information (ej bindande).
Fika: Meddela vid bokning om ni är intresserade av bröllopsfika/lunch i vårt café efter avslutad ceremoni.
Annat datum? Är du intresserad av en vigsel ett annat datum går det bra att kontakta jakob.naredi@skeppsholmsgarden.se för kostnadsförslag för hyra av smedjan.

 

Försäljningen är stängd eftersom evenemanget har passerat.