Nyhetsbrev

Kvällskurs i vardagssnickeri

Kvällskurs i vardagssnickeri

Lär dig vardagssnickeri på kvällstid under en termin.

Läs mer »

Vårrusta din utombordare

Välkommen till Skeppsholmsgården med din utombordare inför båtsäsongen. Under en lördag går vi igenom hur din båtmotor är uppbyggd och hur den vårrustas för en trygg båtsäsong. Målet är att du ska få en förståelse för hur din motor fungerar och att du i framtiden själv ska kunna utföra en årlig service.

Under kursen varvas teori med praktik och vi befinner oss både i vår motorbod och i den mekaniska verkstaden där vi ställer upp alla utombordare. Tillsammans tittat vi på motorns delar och skaffar oss en förståelse för smörj-, bränsle-, kyl-, kraft- och elsystemen, samt underhåll. Målet är att du efter kursen ska ha en förståelse för motorns delar och kunna genomföra en enklare service. Du får också lära dig vad du ska kolla före start och under gång. Under denna kurs har du möjlighet att ta med din egna motor, den får dock inte vara större än att du orkar bära den själv.

Tar du med dig en egen motor måste du även ta med dig det material du vill serva den med. Detta kan tex. vara:

•Motorolja

•Växelhusolja (+eventuella packningar)

•Bränslefilter

•Tändstift

•Impeller

•Zinkanod

Observera att vi under kursen inte fixar trasiga motorer och att själva servicen av din motor utförs av dig tillsammans med lärare och övriga deltagare.


Tider och bra att veta

Tider: lördag 9-16
Kurslärare: Kristoffer Strandfeldt – 08-684 252 05
Ta med: Oömma kläder, utombordare, eventuellt material (se ovan), penna och papper.
Lunch: Pentry med möjlighet att värma matlåda och koka fika finns i Årboden. Alternativt går det att köpa lunch på Moderna museet.
Kursform: Annan folkbildning i samverkan med NBV.


Kurstillfällen våren 2020

Kommer under december 2019. Du kan även gå vår kurs i att vinterkonservera utombordare som har ett mycket snarlikt upplägg.


Presentkort

Ett presentkort till en utombordarkurs är en uppskattad och nyttig present.

Instruktioner för köp
Använd vår mall eller tillverka ett presentkort själv att ge bort. Köp och betala med kort direkt på denna sida. Direkt efter köpet får du ett bekräftelsemail. Inom en vecka får du sedan en presentkortskod skickad till dig som du ger mottagaren. Bokning görs normalt på hemsidan och presentkortskoden anges vid betalning. Läs mer om presentkort.

Presentkort: Vinterkonservera/vårrusta utombordare

Pris: 1595 kr
Antal kurstillfällen att välja på: Ett kurstillfälle på våren och ett på hösten
Giltighetstid: 3 år

Köp av presentkort

Processing ...

Intresseanmälan

Passar inte datumen? Gör en intresseanmälan nedan.