Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Ledarutbildning 2018-2019

Posted in Nyheter | no comments

SCHOLARE är ett kunskapslyft för nya och gamla ledare på skolfartygen Ellen, Constantia, Lova och Shamrock. Även ledare från andra skolfartyg är välkomna. Utbildningen är kostnadsfri. Utbildningen sker i form av en studiecirkel i samverkan med studieförbundet NBV.

Denna vintersäsong har vi valt att dela in SCHOLARE i flera delar.

Grundutbildning
Samma som tidigare år men var fjärde istället för var tredje vecka och onsdagar istället för torsdagar. Passar både nya och gamla (!) ledare. Vi kommer att behandla ledarskap, grundläggande fartygskunskap, seglingsteori, sjukvård m.m. Preliminära datum:
10/10 Tema: Ledarskap
onsdag 7/11
onsdag 5/12
onsdag 23/1
onsdag 20/2
onsdag 20/3
onsdag 3/4

Båsenutbildning
Det du behöver veta för att segla bås på våra fartyg. Behandlar bland annat splits, tagling, bänsling, träunderhåll och metallunderhåll. Ca fyra tillfällen under vintern.

Föreningsspecifika utbildningar
Varje förening håller en utbildning specifik för sin verksamhet. Vi på Skeppsholmsgården kommer tex troligtvis att ordna träffar för matplanering, maskinistutbildning och rutiner ombord. Datum är inte spikade och blir troligtvis efter nyår. Det är helt ok att gå på de andra verksamheternas utbildningskvällar.

Information om kvällarna och anmälan
För att få mer information om SCHOLARE vill vi att du gör en intresseanmälan nedan. Det är helt ok att anmäla intresse även om du sedan inte dyker upp på alla eller några utbildningstillfällen. När programmet är någorlunda spikat kommer vi att maila ut det till alla. Samma vecka som varje SCHOLARE hålls kommer vi dessutom att maila ut en påminnelse.

Hoppas vi ses i vinter!

 

Kommentarer inaktiverade.