Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Ny kollobåt!

Posted in Nyheter | 3 comments

Länge har vi letat efter en ny partner till Lova. Vi vet att vårt skutkollo blir så mycket roligare med två fartyg än när Lova seglar ensam. Därför har vi de senaste åren chartrat in Anna-Sofia och Elmy så mycket vi kunnat (tack till ägarna som gjort detta möjligt!). Men vi har inte kunnat täcka alla perioder, och det har alltid varit med ett viss mått osäkerhet vid planeringen. De flesta kolloledare har därför önskat sig en skuta till ungefär i samma storlek som Lova.

I slutet av sommaren dök det upp en blocket-annons, kunde detta vara den nya kollobåten? En solig och varm dag i oktober åkte vi till Västerås för att titta. Denna båt hade absolut potential.
Skulle ekonomin gå ihop? Det såg ut så, tack vare generösa bidragsgivare som under året stöttat vår verksamhet tillsammans med fantastiska ledare, volontärer, kurslärare och medarbetare.
Skulle tiden räcka till? Med en nyrekrytering runt hörnet och att båten skulle vara relativt enkel att direkt kasta in i verksamheten, så verkade det som det. Styrelsen fick frågan, ville vi köpa denna båt?

Vet ni vad de svarade? De sa ja och vi kunde äntligen utöka rederiets flotta med ett fartyg till! Hon seglades från Västerås till sin nya hemmahamn på Skeppsholmen i slutet av november. Nu ligger hon och väntar på att det ska bli sommar och kollosegling tillsammans med Lova. Fram tills dess behöver vi all hjälp vi kan få för att göra henne kollo-färdig (både i tid och pengar), mer info om detta kommer.

Men redan nu på tisdag kväll är du välkommen att på vår öppna verksamhet spana in den nya båten!

För dig som gillar fakta
Det är en Colin Archer CA40 byggd på varvet i England 1980. 11,95 meter lång och 4,2 meter bred. Maskinen är en Perkins diesel på 81hp. Hon deplacerar 19 ton.

Ett stort tack till alla som varit en del av Skeppsholmsgården 2018! Det tack vare er och framförallt för er som vi finns!

Ny kollobåt! |

3 svar till “Ny kollobåt!”

 1. Gustav Holmgren skriver:

  Vad kul att se ett nytillskott i flottan. Nu blir man ju bra sugen på att göra comeback som kolloskipper! 🙂
  Hoppas allt går väl och att hon hinner bli klar i tid!

  Ska försöka kika förbi under våren och se om man kan hjälpa till med nåt..

  MVH//
  Gustav

 2. Curt skriver:

  Åå vilken vacker båt!!
  Den kan väl heta Leva så blir det Lova och Leva

 3. Ewa Melin Larsson skriver:

  Men oj vad spännande och kul. Så det blev en Colin Archer?Stort lycka till!!Ewa