Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Sök vår tjänst som fartygstekniker

Posted in Nyheter | no comments

Vill du arbeta praktiskt med skolsegelfartyg i en fantastisk maritim miljö mitt i Stockholm? Vill du att dina arbetsinsatser ska bidra till att barn och ungdomar kommer ut till sjöss och utvecklas som individer? Vill du ha varierande arbetsuppgifter över säsongerna? Då ska du söka vår tjänst som fartygstekniker!

Skeppsholmsgården arrangerar seglingar med skolfartygen Shamrock och Lova. På sommarlovet seglar vi med ungdomar och under våren och hösten har vi olika seglingar för allmänheten, skolklasser och företag. Väl ute till sjöss gäller det att fartygen och dess tekniska system fungerar och det är här du kommer in i bilden. Som fartygstekniker planerar och utför du löpande underhåll. Du är även med i projekt kring ombyggnationer och nyinstallationer. Vi välkomnar dig till en härlig miljö där du i ditt arbete har tillgång till flera olika verkstäder.

 

Om tjänsten
Du ingår i ett arbetslag om 3–4 fartygstekniker som arbetar både i team och individuellt. Vi arbetar delvis med våra volontärer och seglingsledare, där vi ser att du är med och instruerar hur våra tekniska system fungerar.

Arbetsuppgifterna skiljer sig åt mellan säsongerna. Under hösten planeras vinterns underhåll för våra fartyg. När seglingssäsongen är över riggas fartygen av och täcks inför vintern. Under vintern sköts underhåll fram till våren då det är dags att rigga på. Under sommaren när fartygen är till havs fokuseras arbetet på våra verkstäder och lokaler på Skeppsholmen. Arbetslaget finns även tillgänglig som teknisk kompetens om besättningarna som är ombord har frågor eller problem.

 

Om dig
Du är praktiskt lagd med kompetens från exempelvis snickeri, metallarbeten eller motorer. Du är en problemlösare och ser till att få saker gjorda. Du har lätt för att både samarbeta och arbeta självständigt. Du får gärna ha erfarenhet av att jobba med fartyg eller ha segling som ett fritidsintresse, men det är inget krav. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

 

Kvalifikationer:

 • God samarbetsförmåga
 • Erfarenhet av praktiskt arbete av minst ett av kompetensområdena nedan

 

Meriterande är:

 • Erfarenhet från fartygsunderhåll, gärna från segelfartyg
 • Erfarenhet av att arbeta med och utveckla ungdomar
 • Erfarenhet av segling
 • Erfarenhet från ideell och volontär verksamhet
 • Erfarenhet av att undervisa
 • Körkort

  

Kompetensområden:

Vi vill att du har god erfarenhet kring minst ett av nedanstående områden och ser gärna att du har kännedom inom flera:

 • Snickeri
 • Träunderhåll
 • Svets
 • Metallunderhåll
 • Motorer, då främst dieselmotorer
 • Elinstallationer
 • Segelsömnad
 • Riggning av segelfartyg

 

Om Föreningen Skeppsholmsgården

Sedan Shamrock kom till Skeppsholmen 1969 har tusentals barn, ungdomar och vuxna seglat med oss. Skeppsholmsgården drivs som en allmännyttig ideell förening. Vi bedriver social och kulturell verksamhet där vi vill att människor möts och lär av varandra.

Våra lokaler består av Årboden, som är kontor och föreningslokal, motorverkstan, snickeriet, mekaniska verkstan, segelloftet, mastverkstan och smedjan.

På Skeppsholmsgården arbetar sex personer varav tre arbetar med administration och tre med fartygsunderhåll. Till vår hjälp har vi ca 20 kurslärare anslutna till oss och varje säsong seglar fler än 50 ledare på våra fartyg. Dessutom betyder ett antal drivna volontärer mycket för vår verksamhet.

Vi finns i de marinhistoriska kvarteren på Skeppsholmen i Stockholm. Här bidrar vi tillsammans med en folkhögskola med båtbyggarinriktning, vandrarhemmet af Chapman, Briggen Tre Kronor m.fl. till en fantastisk maritim miljö. Förutom den kulturmiljö som flera museer, caféer och konstskolor skapar. Hit tar du dig enkelt med t-bana, buss eller djurgårdsfärjan.

Välkommen till oss på Skeppsholmsgården!

 

Praktisk information

Anställningstyp: Tillsvidare med provanställning

Anställningsgrad: 75–100%

Tillträde: Efter överenskommelse

Frågor om tjänsten: Kontakta Kristoffer Strandfeldt, 08-684 252 05

Ansökan: Maila senast 2018-10-31 till kristoffer.strandfeldt@skeppsholmsgarden.se eller skicka till Föreningen Skeppsholmsgården, Slupskjulsvägen 12, 111 49 Stockholm. Intervjuer sker löpande.


Sök vår tjänst som fartygstekniker |

Kommentarer inaktiverade.