Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Vi söker en åretruntanställd befälhavare till Shamrock

Posted in Nyheter | no comments

Vi söker nu en åretruntanställd befälhavare till Shamrock med minst behörighet klass VII. Sprid gärna följande annons bland dina kontakter och eller tipsa oss om potentiella kandidater.

Befälhavare till skolfartyget Shamrock – ledarskap, segling och gemenskap

Vill du ha en åretruntanställning där du får ta ansvar för mer än bara framförandet av ett fartyg? Vi letar efter dig som vill utveckla människor och skapa sammanhållning i en besättning.

Skeppsholmsgården vill ge fler möjlighet att segla skuta och därför söker vi dig som vill arbeta som befälhavare på skolfartyget Shamrock – ett tvåmastat segelfartyg byggt i Holland 1915. Vi erbjuder ett rikt och omväxlande jobb som gör skillnad i unga människors liv och utveckling.

Om tjänsten

Att segla befälhavare på Shamrock är redan idag så mycket mer än att bara köra båt. Våra seglingar utgår från en tydlig idé om att skapa sammanhållning, undervisa i skutsegling och sjömanskap samt att lära av varandra. Samtidigt som vi får underordna oss havets krav och vädrets makter. Ombord på Shamrock får vi deltagarna att växa som människor. Som fartygets befälhavare har du stort stöd i den övriga besättningen, men du spelar själv en nyckelroll för att leda vår seglingsverksamhet så att den blir framgångsrik i enlighet med våra mål.

Under seglingarna lever vi med varandra dygnet runt. När vi inte seglar utforskar vi de platser vi besöker. Kanske grillar vi på en klippa eller tar en roddtur till en bastu. Att Shamrock är ett skolfartyg innebär att alla får möjligheten att lära sig något ombord, oavsett om de är deltagare eller ledare. För vissa blir det att sätta segel och navigera, för andra blir det att laga mat till 35 personer. Den största lärdomen brukar dock handla om en ökad förståelse för sina egna gränser och sin roll i ett större sammanhang.

Vi söker dig som vill arbeta som Shamrocks befälhavare under vardagar i maj och september samt på ett par längre seglingar under sommaren. Resterande arbetstid innefattar fartygsunderhåll, samt administrativt arbete kring fartyget. Du är med i planeringen inför säsongen och ser till att uppföljning och förbättring sker till nästa år. Om du är intresserad av att hålla nautiska kurser (förarintyg, kustskeppare, klass VIII) under vinterhalvåret så är det ett stort plus.

Under seglingssäsongen är fartyget och de farvatten det besöker din arbetsplats. Övrig tid arbetar du i våra lokaler på Skeppsholmen som ofta beskrivs som ”landet mitt i stan”.

Om dig

Du drivs av att utveckla människor. Som ledare får du dem att växa. Som person är du nyfiken och lyhörd. Du tycker det är kul att lära dig nya saker och delar gärna med dig av det du kan. Som befälhavare har du det yttersta ansvaret för fartyget förs fram på ett säkert sätt. Vi förutsätter också att du kan ta ansvar för att våra seglingar blir framgångsrika enligt våra mål.

Kvalifikationer

  • Lägst Sjöbefäl Klass VII-behörighet (inre fart är ok)
  • Erfarenhet av fartygsunderhåll
  • Ledarerfarenhet

Meriterande är:

  • Praktisk erfarenhet av arbete med rigg, fartygsmaskiner, snickeri, svets- och metallarbete, elinstallationer eller segelsömnad.
  • Erfarenhet av att arbeta med och utveckla ungdomar.
  • Sjöbefäl klass VI eller lägre, alternativt befälhavare TF500.
  • Seglingserfarenhet.
  • Erfarenhet från ideell och volontär verksamhet.
  • Undervisningserfarenhet.
  • Körkort.

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Om Skeppsholmsgården

Verksamheten startade för över 50 år sedan då det 30 meter långa fartyget Shamrock kom till den marinhistoriska ön Skeppsholmen. Kring Shamrock byggdes Skeppsholmsgården upp med bl.a. snickeri, mekanisk verkstad, motorbod, segelloft och smedja. Dessa använder vi idag dagtid för att underhålla våra fartyg. Kvällar och helger ordnar vi kurser i dessa lokaler. Vi har idag tre skolfartyg: Shamrock, Lina och Lova. Vår, sommar och höst har vi ett omfattande seglingsprogram. Kollo-, kvälls- och helgseglingar samt en långsegling på fyra veckor med Shamrock längs norrlandskusten.

Genom åren har tusentals barn, ungdomar och vuxna seglat med oss eller deltagit i vår kursverksamhet.

På Skeppsholmsgården arbetar sex personer varav tre med administration och tre med fartygsunderhåll. Till vår hjälp har vi ca 20 kurslärare anslutna till oss och varje säsong seglar fler än 80 ledare på våra fartyg. Dessutom möjliggör drivna volontärer att vår verksamhet går runt.

Välkommen till oss på Skeppsholmsgården, vi ser fram emot din ansökan!

Praktisk information

Anställningstyp: Tillsvidare med provanställning

Anställningsgrad: 75-100%

Tillträde: Efter överenskommelse

Kollektivavtal: Vi har kollektivavtal med Fremia.

Frågor om tjänsten: Kontakta Jakob Naredi på 08-68425201 eller Kristoffer Strandfeldt på 08-68425205.

Ansökan: Maila senast 2022-08-31 till jakob.naredi@skeppsholmsgarden.se eller posta till Föreningen Skeppsholmsgården, Slupskjulsvägen 12, 111 49 Stockholm. Intervjuarbetet kan komma att starta innan sista ansökningsdag.

Kommentarer inaktiverade.