Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Vi söker en fartygstekniker

Posted in Nyheter | no comments

Vi söker nu efter en person som vill hjälpa oss att ta hand om våra fartyg. Sprid gärna följande annons bland dina kontakter och eller tipsa oss om potentiella kandidater.

Fartygstekniker till Skeppsholmsgården

Vill du arbeta praktiskt med fartyg i en fantastisk miljö med en trehundraårig marin historia mitt i Stockholm? Vill du ha varierande arbetsuppgifter över säsongerna? Då ska du söka vår tjänst som fartygstekniker på Skeppsholmsgården!

Vi har tre skolsegelfartyg; Shamrock, Lina och Lova, som är basen i föreningens seglingsverksamhet.

Om tjänsten

Din uppgift som fartygstekniker är att planera och utföra löpande underhåll av fartygen: före, under och efter seglingssäsongen. Du är även med i projekt kring ombyggnationer och nyinstallationer. Allt för att fartygen ska vara i så bra skick som möjligt när de väl är ute och seglar. Vi välkomnar dig till en härlig miljö där du i ditt arbete har tillgång till flera olika verkstäder beroende på projekt.

Du ingår en grupp på tre till fyra fartygstekniker så det finns alltid kollegor att diskutera med, även om en stor del av arbetsuppgifterna sker på egen hand. I verksamheten finns även ca 20 kursledare och ett 80-tal seglingsledare. Du kommer ibland att få jobba med våra volontärer och ledare som kan be om reparationer eller komma med förslag på ändringar. Här ser vi gärna att du är med och instruerar hur våra tekniska system fungerar.

Arbetsuppgifterna skiljer sig åt mellan säsongerna. I september planerar vi vinterns underhåll för fartygen. Här är du med och upprättar en underhållsplan med prioriteringar. När fartygen seglat klart i början av oktober hjälps vi åt att rigga av och täcka dem inför vintern och genomför underhåll till i slutet av april, då fartygen skall riggas på och vara seglingsklara. I maj är fartygen för det mesta hemma under vardagarna och seglar på helgerna. Successivt övergår arbetet från att jobba förebyggande till att under fartygens korta depåstopp på Skeppsholmen fixa mer akuta fel och brister som uppstår. När fartygen är ute och seglar tar vi i stället hand om våra verkstäder och lokaler.  Vi finns även tillgängliga som teknisk kompetens om besättningarna har frågor eller stöter på problem.

Om dig
Du är praktiskt lagd med kompetens från exempelvis snickeri, metallarbete eller maskiner. Du får gärna ha erfarenhet av att jobba på eller med fartyg eller ha segling som fritidsintresse.

Du ser dig själv som hantverkare och har tidigare kanske jobbat som snickare, matros, maskintekniker, elektriker, varvsarbetare eller mekaniker? Du är en problemlösare som ser till att få saker gjorda. Du har lätt för att samarbeta men klarar av att arbeta självständigt.  Du tycker om att lära dig nya saker och dela med dig av dina kunskaper till andra.

Fartygsunderhåll hos oss innebär arbete inom flera områden. Vi förstår att alla inte kan allt, men vi vill att du är bra på minst ett par av följande områden:

  • Rigg
  • Snickeri och träunderhåll
  • Metallarbeten
  • Måleri
  • Svetsning
  • Dieselmotorer
  • Elinstallationer
  • Tekniska system
  • Segelsömnad

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper, som samarbets-, initiativförmåga och ledaregenskaper. Vi är en liten organisation där alla hjälps åt. Vi ser gärna att du är med och påverkar och utvecklar vår verksamhet. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med ungdomar är det meriterande.

Om Skeppsholmsgården

Verksamheten startade för över 50 år sedan då det 30 meter långa fartyget Shamrock kom till den marinhistoriska ön Skeppsholmen. Kring Shamrock byggdes Skeppsholmsgården upp med bl.a. snickeri, mekanisk verkstad, motorbod, segelloft och smedja. Dessa använder vi idag dagtid för att underhålla våra fartyg. Kvällar och helger ordnar vi kurser i dessa lokaler. Vi har idag tre skolfartyg: Shamrock, Lina och Lova. Vår, sommar och höst har vi ett omfattande seglingsprogram. Kollo-, kvälls- och helgseglingar samt en långsegling på fyra veckor med Shamrock längs norrlandskusten.

Genom åren har tusentals barn, ungdomar och vuxna seglat med oss eller deltagit i vår kursverksamhet.

På Skeppsholmsgården arbetar sex personer varav tre med administration och tre med fartygsunderhåll. Till vår hjälp har vi ca 20 kurslärare anslutna till oss och varje säsong seglar fler än 80 ledare på våra fartyg. Dessutom möjliggör drivna volontärer att vår verksamhet går runt.

Välkommen till oss på Skeppsholmsgården, vi ser fram emot din ansökan!

Praktisk information

Anställningstyp: Tillsvidare, med provanställning.

Anställningsgrad: 50-100%.

Tillträde: Efter överenskommelse

Kollektivavtal: Vi har kollektivavtal med Fremia.

Frågor om tjänsten: Kontakta Jakob Naredi på 08-68425201 eller Kristoffer Strandfeldt på 08-68425205.

Ansökan: Maila senast 2022-08-31 till jakob.naredi@skeppsholmsgarden.se eller posta till Föreningen Skeppsholmsgården, Slupskjulsvägen 12, 111 49 Stockholm. Intervjuarbetet kan komma att starta innan sista ansökningsdag.

Kommentarer inaktiverade.