Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Boken Shamrock

Posted in Nyheter | no comments

Igår lämnade Shamrock Skeppsholmen för årets långsegling längs Norrlandskusten. En segling som brukar betyda mycket för alla deltagare. Alla som någon gång deltagit vet att man under en månad inte bara lära sig segla skuta, man växer också något otroligt som människa.

En som gjort detta är Mattias Waesterberg. Han adopterades från Jamaica som liten och efter en återresa dit som 15-åring mådde han inte helt bra. Betygen dök och han hamnade i lite fel sällskap. Vändpunkten kom när han seglade med Shamrock och efter hemkomsten orkade han med en nystart.

Mattias har tillsammans med sin mamma Christina skrivit boken Shamrock. Det är en roman som handlar om Jermaines tonårstid. Läsaren får följa hans sökande efter identitet, perspektiv på adoption och rasism. Samtidigt berättar mamma Maria och pappa Anders om samma händelser men ur deras synvinkel. Föräldraskapet sätts på prov och de försöker finna vägar att hjälpa Jermaine på hans väg mot vuxenlivet.

Tidningen adoption skrev om boken i nr 2 2016. Här finns en pdf av artikeln.

Om ni är intresserade av boken så kostar den 140 kr plus porto. Beställningar görs genom att maila ch.lundquist@telia.com. Mer information finns på http://boken-shamrock.simplesite.com/

Boken Shamrock |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *