Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Kurser hösten 2019

Posted in Nyheter | no comments

Nu har vi släppt höstens kurser för anmälan. Läs mer om vårt kursutbud nedan.

Smideskurser

Till våra smideskurser är alla välkomna. Oavsett om du aldrig har provat att smida eller om du är erfaren. Här ser du vårt utbud av smideskurser.

Kvällskurs i smide

Lär dig smida under åtta vardagskvällar i vår. Du börjar med enkla saker som en krok, en spik m.m. för att lära dig de olika teknikerna. Sedan kan du börja med egna projekt efter dina egna idéer. Läs mer!
Startdatum & lärare
Måndagar 2/9 – Thomas
Onsdagar 11/9 – Mats & André
Torsdagar 5/9 – Jonas

Helgkurs i smide

Under en lördag och söndag får du prova på olika smidestekniker i vår smedja. Du börjar med mindre moment som att smida en spik och en krok. Sen fortsätter du efter egna önskemål och idéer. Läs mer här!
Datum
17-18 augusti
28-29 september
12-13 oktober
16-17 november

Fortsättningskurs i smide

En helgkurs där du fördjupar dig inom ett område du själv är intresserad av. Det kan vara att du vill lära dig smida knivblad, stämjärn, hammare, smidestänger eller något annat verktyg. Det kan också vara en specifik smidesteknik du vill förfina. Läs mer!
Datum
9-10 november

Tisdagssmide – Klippkort till smedjan

På tisdagskvällar har du möjlighet att nyttja vår smedja och smida på egen hand. Detta är något för dig som gått ett par kurser hos oss och börjar känna sig säker i ditt smidande och hur vår smedja fungerar. Läs mer!

Kurser hösten 2019 |

Fler kurser

Vi har kurser både på kvällar och helger. Alla finns dessutom att köpa som presentkort.

Helgkurs i vedugnsbakning

Denna kurs ger dig kunskaper om allt i från surdegar och andra jästekniker till vedugnar och eldningsteori. Läs mer!
Datum
4-5 oktober
25-26 oktober

Helgkurs i akvarellmålning

Under denna nybörjarkurs ges möjlighet till att prova olika penselstorlekar, olika akvarellpappers kvalitet samt äkta akvarellfärgers olika egenskaper. Läs mer!
Datum
20-22 september

Förarintyg

Ta ditt förarintyg på Skeppsholmsgården under en helg. Målet med kursen är att du ska få tillräcklig kunskap för att kunna färdas inomskärs med en fritidsbåt i dagsljus. Förutom teori får du en hel del praktiska moment, exempelvis ingår båtpraktik. Läs mer!
Datum 
25-27 oktober

Kvällskurs i vardagssnickeri

Tio kvällar får du tillbringa i vårt snickeri och bygga på ditt egna projekt. I början av kursen går ni igenom säkerhet, maskiner och verktyg. Olika projekt kan vara alltifrån ett skrin, ett par pallar till ett bord. Du bestämmer själv. Läs mer!
Startdatum & lärare
Måndagar 9/9 – Anders
Tisdagar 10/9 – Linda
Onsdagar 11/9 – Erik
Torsdagar 22/8 – Peter

Svetskurser

Vi har både grund- och fortsättningskurser. Fokus ligger på gassvets vilket är grunden i svetsning. Utöver detta går vi igenom och provar MIG/MAG- samt elsvets. TIG-svetsen får du prova på fortsättningskursen. Läs mer om våra grundkurser!
Läs mer om våra fortsättningskurser!
Datum 
Ungefär varannan helg mellan 
6-8/9 och 13-15/12

Vinterkonservera din utombordare

Ta med dig din utombordare till Skeppsholmen och vinterkonservera den tillsammans med vår kurslärare. Året efter klarar du att göra det själv. Läs mer!
Datum
9 november

Kurser hösten 2019 |

Kommentarer inaktiverade.