Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Saltkråkan race 2017

Posted in Nyheter | no comments

Saltkråkan race 2017 |

Om Saltkråkan Race

Varje höst möts stockholms skutor i Napoleonviken, Ägnö, för att tävla, umgås och utbyta erfarenheter. Tävlingen har växt fram från det som först kallades Haninge-skutan och gick av stapeln första gången 1991. Traditionen i dagens tappning började hösten 2001 och varje år deltar mellan 8-12 skutor med sammanlagt ca 100 besättningsmän. Under fredagkvällens skepparmöte bestäms tävlingsbanan.

På lördagförmiddagen kastar skutorna loss en efter en och startskottet går vid 12-tiden. Racet går ned från Ingaröfjärden till Jungfrufjärden, runt grundet Saltkråkan (som har gett namn åt tävlingen) och tillbaka. Under lördagkvällen samlas alla besättningar nedanför berget på Ägnö, grillar och sjunger visor om dagens bravader.

Söndagen består av den ivriga aktiviteten av “ship-shape”, att göra skutan snygg och prydlig. Medan besättningarna minglar anordnas diverse lekar, tipsrundor m.m. Slutligen är det prisutdelning efter lunch. Samtliga skutor får plakat för sina placeringar och vandringspokalerna går till de vinnande besättningarna. Alla skutor har olika s.k. LYS-tal (handikapp) beroende på rigg och skrov vilket betyder att det inte alltid är skutan som är först i mål som vinner, utan den besättning som seglar sin skuta bäst!

Håll koll på vad som händer på evenemangets Facebookgrupp.

 

Delta med Shamrock eller Lova

Det finns en tradition med att vi på Skeppsholmsgården deltar med våra skutor Shamrock och Lova. Så är fallet även i år.

Till våra ledare
Ni har hjälpt oss att leverera en rekordår. Tillsammans har vi ökat antalet seglingsdagar samtidigt som vi har fortsatt helnöjda deltagare på våra seglingar. Som ett tack vill vi därför bjuda alla de som seglat ledare under 2017 på Saltkråkan race. Anmäl er som ledare nedan.

Till övriga
Saltkråkan race är en lite hårdare segling än våra normala helgseglingar. Det kommer att gå lite snabbare och det finns mindre tid för instruktioner. Därför vill vi att de som deltar är någorlunda erfarna seglare. Om du seglat ett par helgseglingar, Shamrocks långsegling eller ett par kollon, välkommen! I övriga fall skicka ett mail till jakob.naredi@skeppsholmsgarden.se och kolla läget.

Till alla
Som vanligt hjälps vi åt med alla sysslor ombord.

 

Praktisk information

Shamrock: Avgång Skeppsholmen fredag klockan 10.30 (samling 10.00). Hemkomst söndag runt midnatt.
Alternativ Shamrock: Ta bussen från Gullmarsplan 18.20 och kliv av vid Trinntorp 18.53. Där blir du upphämtad av Shamrock. Du kan även bli avsläppt vid Trinntorp på söndagseftermiddagen.
Lova: Avgång Skeppsholmen fredag klockan 17.00 (samling 16.30). Hemkomst söndag runt 19-20.

Eventuellt går det bra att åka med Lova även om du sedan bor/seglar på Shamrock eller vice versa. Skriv i anmälan hur du önskar göra.

Mat: Lunch, middag och frukost ingår i priset. Glöm ej att ange vid bokningen om du har specialkost.
Utrustningslista: Här hittar du en utrustningslista.

Anmälan

Försäljningen är stängd eftersom evenemanget har passerat.

Kommentarer inaktiverade.