Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Saltkråkan Race 2018

Posted in Nyheter | no comments

Saltkråkan Race 2018 |

Varje höst möts stockholms skutor i Napoleonviken, Ägnö, för att tävla, umgås och utbyta erfarenheter. Tävlingen har växt fram från det som först kallades Haninge-skutan och gick av stapeln första gången 1991. Traditionen i dagens tappning började hösten 2001 och varje år deltar mellan 8-12 skutor med sammanlagt ca 100 besättningsmän. Under fredagkvällens skepparmöte bestäms tävlingsbanan.

På lördagförmiddagen kastar skutorna loss en efter en och startskottet går vid 12-tiden. Racet går ned från Ingaröfjärden till Jungfrufjärden, runt grundet Saltkråkan (som har gett namn åt tävlingen) och tillbaka. Under lördagkvällen samlas alla besättningar nedanför berget på Ägnö, grillar och sjunger visor om dagens bravader.

Söndagen består av den ivriga aktiviteten av “ship-shape”, att göra skutan snygg och prydlig. Medan besättningarna minglar anordnas diverse lekar, tipsrundor m.m. Slutligen är det prisutdelning efter lunch. Samtliga skutor får plakat för sina placeringar och vandringspokalerna går till de vinnande besättningarna. Alla skutor har olika s.k. LYS-tal (handikapp) beroende på rigg och skrov vilket betyder att det inte alltid är skutan som är först i mål som vinner, utan den besättning som seglar sin skuta bäst!

Håll koll på vad som händer på evenemangets Facebookgrupp.

 

Delta med Shamrock eller Lova

Vi på Skeppsholmsgården deltar med Shamrock och Lova. De som seglat ledare 2018 har förtur till anmälan.

Till våra ledare
Ni har som vanligt gjort en fantastiskt insats under säsongen. Vi på Skeppsholmsgården vill tacka er genom att bjuda på denna segling. Kom ihåg att först till kvarn gäller!

Till övriga
Vi ger förtur till våra ledare att anmäla sig till denna segling. Men från den 17 september öppnar vi för övriga att boka. Saltkråkan race är en lite hårdare segling än våra normala helgseglingar. Det kommer att gå lite snabbare och det finns mindre tid för instruktioner. Vi vill att de som följer med är erfarna seglare. Dessutom har vi satt en åldersgräns på 15 år. Om du seglat ett par helgseglingar, Shamrocks långsegling eller ett par kollon, välkommen! I övriga fall skicka ett mail till jakob.naredi@skeppsholmsgarden.se och kolla läget.

Till alla
Som vanligt hjälps vi åt med alla sysslor ombord.

 

Praktisk information

Datum: 5-7 oktober 2018.

Shamrock: Avgång Skeppsholmen fredag klockan 10.30 (samling 10.00). Hemkomst sent söndag kväll.
Alternativ Shamrock: Ta buss 805 från Gullmarsplan 18.20 och kliv av vid Trinntorp 18.55. Där blir du upphämtad av Shamrock. Du kan även bli avsläppt vid Trinntorp på söndagseftermiddagen.
Lova: Avgång Skeppsholmen fredag klockan 17.00 (samling 16.30). Hemkomst söndag runt 19-20.

Det går bra att åka med ett annat fartyg ut/hem, anmälan avser det fartyg som du bor på. Skriv i anmälan hur du önskar göra.

Mat: Lunch, middag och frukost ingår i priset. Glöm ej att ange vid bokningen om du har specialkost.
Utrustningslista: Här hittar du en utrustningslista.

Anmälan

Försäljningen är stängd eftersom evenemanget har passerat.

Kommentarer inaktiverade.