Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Saltkråkan race 2020

Posted in Nyheter | no comments
Saltkråkan race 2020 |

Program

Torsdag 1/10
19.00 Avgång Shamrock Skeppsholmen.

Fredag 2/10
Under dagen: bastu och segling för dem som mönstrade på torsdag kväll.
16.00 Avgång Lova från Skeppsholmen.
19.00 Påmönstring Trinntorp. Ta buss 805 från Gullmarsplan 18.15 och kliv av vid Trinntorp 18.50. Där blir du upphämtad av Shamrock (ingen middag serveras men kvällsfika).
20.00 Kvällsfika ombord på Shamrock med utvärdering av nuvarande säsong.

Lördag 3/10
Förmiddag: Frukost, losskastning och segling.
12.00 Racet startar
19.00 Middag
Kväll: Roliga aktiviteter ombord på Shamrock och Lova

Söndag 4/10
Efter frukost: Losskastning, segling och avriggning.
Ca 17.00 Hemkomst Lova
Ca 20.00 Hemkomst Shamrock

Om Saltkråkan race

Varje höst möts Stockholms skutor i Napoleonviken, Ägnö, för att tävla, umgås och utbyta erfarenheter. Tävlingen har växt fram från det som först kallades Haninge-skutan och gick av stapeln första gången 1991. Traditionen i dagens tappning började hösten 2001 och varje år deltar mellan 8-12 skutor med sammanlagt ca 100 besättningsmän.

På lördagsförmiddagen kastar skutorna loss en efter en och startskottet går vid 12-tiden. Racet går ned från Ingaröfjärden till Jungfrufjärden, runt grundet Saltkråkan (som har gett namn åt tävlingen) och tillbaka. Alla skutor har olika s.k. LYS-tal (handikapp) beroende på rigg och skrov vilket betyder att det inte alltid är skutan som är först i mål som vinner, utan den besättning som seglar sin skuta bäst!

Håll koll på vad som händer på evenemangets Facebookgrupp.

Covid-19

Pga coronaviruset så kommer vi ej att umgås med besättningarna på övriga fartyg (Lova och Shamrock umgås). Korvgrillning, tipspromenad, lekar & ship-shape är inställt. Prisutdelningen kommer att ske lördag kväll. Ev. deltar vi inte på den.

Delta med Shamrock eller Lova

Vi på Skeppsholmsgården deltar i år med Shamrock och Lova. Lina kommer ev. att ligga på varv så hon uteblir 2020. Platserna går i första hand att till dem som varit ledare ombord på Skeppsholmsgårdens fartyg 2020.

Till våra ledare
Ni har som vanligt gjort en fantastiskt insats under säsongen. Vi på Skeppsholmsgården vill tacka er genom att bjuda på denna segling. Kom ihåg att först till kvarn gäller! (Ingen får heller betalt på denna segling)

Till övriga
Vi ger förtur till våra ledare att anmäla sig till denna segling. Men från den 18 september öppnar vi för övriga att boka. Saltkråkan race är en lite hårdare segling än våra normala helgseglingar. Det kommer att gå lite snabbare och det finns mindre tid för instruktioner. Vi vill att de som följer med är erfarna seglare. Dessutom har vi satt en åldersgräns på 15 år. Om du seglat ett par helgseglingar, Shamrocks långsegling eller ett par kollon, välkommen! I övriga fall skicka ett mail till jakob.naredi@skeppsholmsgarden.se och kolla läget.

Till alla
Som vanligt hjälps vi åt med alla sysslor ombord plus städning efter avslutat segling.

Praktisk information

Mat: Lunch, middag och frukost ingår i priset. Glöm ej att ange vid bokningen om du har specialkost.
Utrustningslista: Här hittar du en utrustningslista.

Anmälan

Det går bra att åka med ett annat fartyg ut/hem, anmälan avser det fartyg som du bor på. Skriv i anmälan hur du önskar göra.

Försäljningen är stängd eftersom evenemanget har passerat.

Kommentarer inaktiverade.