Grundkurs i Svets

Grundkurs i Svets

Prova på grunderna i svets under en helg på Skeppsholmen.

Läs mer »

Nyhetsbrev

Utkommer ca 10 gånger/år med information om vad som händer på Skeppsholmsgården.

Saltkråkan race 2023

Posted in Nyheter | no comments

Varje höst möts Stockholms skutor i Napoleonviken, Ägnö, för att tävla, umgås och utbyta erfarenheter.  Det brukar vara ett drygt tiotal segelfartyg som deltar med sammanlagt ca 100 besättningsmän. Vi på Skeppsholmsgården brukar delta med våra fartyg. De som seglat ledare med oss under säsongen har förtur vid bokningen. Detta eftersom att vi passar på att utvärdera seglingssäsongen under helgen.

Saltkråkan race 2022 |

Vill du följa med?

Vi på Skeppsholmsgården deltar i år med alla tre fartyg; Lina, Lova & Shamrock.

Till våra ledare
Ni har som vanligt gjort en fantastiskt insats under säsongen! Vi på Skeppsholmsgården vill tacka er genom att bjuda på denna segling. Under helgen kommer vi att utvärdera säsongen och blicka framåt mot 2024. Kom ihåg att först till kvarn gäller! (Ingen får heller betalt på denna segling)

Till övriga
Vi ger förtur till våra ledare att anmäla sig till denna segling. Men från den 18 september öppnar vi för övriga att boka. Saltkråkan race är en lite hårdare segling än våra andra helgseglingar. Det kommer att gå lite snabbare och det finns mindre tid för instruktioner. Vi vill att de som följer med är erfarna seglare. Dessutom har vi satt en åldersgräns på 15 år. Om du seglat ett par helgseglingar, Shamrocks långsegling eller ett par kollon, välkommen! I övriga fall skicka ett mail till jakob.naredi@skeppsholmsgarden.se och kolla läget.

Till alla
Som vanligt hjälps vi åt med alla sysslor ombord plus städning efter avslutad segling. På vägen hem på söndagen så kommer vi att börja rigga av våra fartyg.

Praktisk information

Datum: 29 september – 1 oktober
Mat: Lunch, middag och frukost ingår i priset. Glöm ej att ange vid bokningen om du har specialkost.
Utrustningslista: Här hittar du en utrustningslista.
Avgång: Det är möjligt att mönstra på fredag 8.00 på Skeppsholmen (Shamrock), 16.00 vid Skeppsholmen (du åker med Lina/Lova ut), Fredag 19.00 i Trinntorp (buss). Det går bra att åka med ett annat fartyg än det du bor på. Det går bra att bo på Shamrock mellan torsdag kväll och fredag morgon.
Hemkomst: Skeppsholmen 20.00 (om du åker med Shamrock) eller 17.00 (om du åker med Lina/Lova). Du kan åka med ett annat fartyg hem än det du bor på.

Anmälan

Det går bra att åka med ett annat fartyg ut/hem, anmälan avser det fartyg som du bor på. Skriv i anmälan hur du önskar göra.

Försäljningen är stängd eftersom evenemanget har passerat.

Kommentarer inaktiverade.